Think Tank Photo Retrospective 30 Review

img_6440-b4

Mijn eerste fototas was een rugzak van Crumpler, makkelijk om spullen mee te vervoeren maar een drama om lenzen te wisselen. Tas af, tas open, lens eruit, andere lens erin, tas dicht en weer terug op de rug. Dus begon de zoektocht naar een goede schoudertas. De eisen waren hoog: 1 Camerabody(+grip) met lens, 3 losse lenzen, flitser, eventueel nog een extra camera en de belangrijkste; de tas mocht er vooral niet uitzien als een fototas…

Think Tank Photo Retrospective 30

De buitenkant is gemaakt van canvas waardoor je niet meteen denkt aan een fototas. Aan de zijkanten zitten 2 kleine zakken, waar je aan de ene kant de bijgeleverde regenhoes kan doen, en waar aan de andere kant plek is voor bijvoorbeeld een paar handschoenen.

img_6442-b4

img_6443-b4

img_6432-b4Doe je de tas open, zie je een enorm, en stevig, vak voor de fotoapparatuur. De verplaatsbare tussenschotten zorgen ervoor dat je de tas naar eigen wens kan indelen. Er is ruimte zat voor de lenzen, flitser en de camera. Er is zelfs nog ruimte over voor extra lenzen en een losse camerabody.

img_7023-b4
In de grote zak aan de voorzijde is er ruime voor geheugenkaartjes, pennen en andere klein spul waar je nooit teveel van bij kan hebben. Ook aan de binnenkant hebben beide zijkanten nog extra zakken, aan de achterzijde is er een grote afsluitbare zak waar precies een iPad in past.

img_6456-b4

img_6458-b4De grote voorvakken bieden ruimte aan kabels, filters, opladers en een kleine camera.
img_6447-b4
img_6445-b4Al met al is het een ruime tas waarin ik alles kwijt kan wat ik maar zou willen. Het enige nadeel wat ik me tot nu toe kan bedenken, de tas is niet meer te tillen als die helemaal vol zit…