Een vakantiefoto als zakelijke profielfoto?

Een snel kijkje op een site als Linkedin geeft een hoop verschillende soorten profielfoto’s, van strand- en kroegfoto’s tot nette zakelijke portretten. Een foto geeft een eerste indruk van de persoon achter het profiel.

Ik zie veel mooi opgebouwde profielen, maar met een foto… Tsja om op te schieten.

Wat denkt je toekomstige klant, collega of baas als je met een biertje op de foto staat? Gezellige jongen, maar die hoeven we op maandagochtend niet te bellen! En die leuke foto in je bikini aan de zwembadrand? Je solliciteert toch ook niet in je bikini?

Een goede zakelijke profielfoto laat je toekomstige baas zien wie je bent én wie je wilt zijn. Je nieuwe klant wilt zien of je betrouwbaar en professioneel bent.

Een gemeende lach geeft vertrouwen, nette kleren stralen professionaliteit uit. Zoek een foto uit waarbij de nadruk op jou ligt, geen afleidende achtergrond en geen bierflessen, bikini’s en familieleden. En als je die niet hebt, wil ik hem graag voor je maken.

profielfotos
*Ik concentreer me nu op Linkedin, maar hetzelfde geldt natuurlijk ook voor, bijvoorbeeld, je Facebookprofiel; als iemand jouw naam in Google intypt, komt ook die bovendrijven…